Coronatest in uw omgeving?

Published Dec 10, 20
6 min read

Info over een bij u in de regio

Blijf tot de uitslag van de PCR-test thuis en houdt u aan de voorschriften van het RIVM. Heeft u een gevalideerde sneltest gedaan en is de uitslag positief? Dan hoeft u geen aanvullende PCR-test te doen. De gevalideerde sneltesten zijn betrouwbaar genoeg bij een positieve uitslag. U gaat direct in isolatie en volgt de richtlijnen van het RIVM.

Op zoek naar een Coronatest bij u in de buurtVindt hier een Covid-19 Test bij u in de omgeving

Dit betekent dat de testaanbieder of de aanvragend arts de positieve uitslagen moet doorgeven aan de GGD. Wij kunnen dan de testresultaten beoordelen en het bron- en contactonderzoek uitvoeren. Coronatest. Alle aanbieders van sneltesten zijn verplicht om testuitslagen en (contact)gegevens van de geteste persoon aan ons door te geven. Helaas gebeurt dit niet altijd goed.

Alleen als u getest bent met een gevalideerde sneltest en de aanbieder van de test uw uitslag aan ons meldt, nemen wij contact met u op. Vraag daarom altijd aan de aanbieder van de test om welke test het gaat! Er is een aparte pagina met informatie voor sneltestaanbieders. De GGD is continu bezig om de capaciteit uit te breiden.

Geplaatst op: 30-09-2020 om 18:26 uurLaatst gewijzigd op: 21-10-2020 om 17:36 uur Heb je klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk? Laat je dan zo snel mogelijk testen op het coronavirus. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar. Je kunt je alleen laten testen als je hiervoor een afspraak maakt.

Info over een in de buurtJe krijgt gelijk te horen (of online te zien) wanneer je terecht kunt voor een bezoek aan de teststraat van GGD Kennemerland. Een afspraak maken voor een coronatest kan alleen als je op dit moment klachten hebt die kunnen passen bij het coronavirus - Corona test. Zonder klachten heeft het afnemen van een test geen zin.

GGD regio Utrecht (GGDrU) heeft speciale teststraten ingericht om te testen op corona. Op deze pagina vindt u informatie over het testen en bron- en contactonderzoek. Zorgmedewerkers en leraren die een testafspraak met voorrang willen maken kunnen dit alléén telefonisch doen via 0800-8101. U krijgt dan van het Klanten Contact Center te horen wanneer, en op welke testlocatie u terecht kunt.

Bij het maken van de afspraak vragen wij uw burgerservicenummer (BSN). Ook kunt u online een afspraak maken door in te loggen met u DigiD. Wilt u meer weten over testen op corona? Download de poster ‘Testen op het coronavirus’. Valt u in een risicogroep of bent u ernstig ziek? Heeft u bijvoorbeeld hoge koorts of bent u benauwd? Bel uw huisarts, behandelend arts of de huisartsenpost.

Lees hier meer over testen op corona. GGD regio Utrecht heeft 6 teststraten (Lees voor) ingericht. Kunt u om medische redenen de teststraat niet bezoeken? Dan kijken we samen met u of we eventueel bij u thuis een test afnemen. De teststraten zijn Een afspraak maakt u via: of online - Coronatest.

Info over een bij u in de omgeving

Komt u met de fiets of lopend naar de testlocatie? Dan kan het zijn dat u buiten moet wachten voor het testen. - lopend, met de fiets en met de auto. er zijn werkzaamheden aan de weg waar de teststraat staat. Bekijk de . - lopend, met de fiets en met de auto u parkeert de auto op de aangewezen plekken en gaat lopend door de teststraat.

Gebruik dit voor de navigatie.) (achter gemeentehuis Woerden) - lopend, met de fiets en met de auto (pilot) - lopend, met de fiets en met de auto. Alleen voor bewoners van Overvecht met de postcodes: 3561, 3562, 3563, 3564 Tijdelijke coronatestlocatie in Omdat in de gemeenten Eemnes, Mijdrecht, Lopik, Renswoude, Rhenen en Wijk bij Duurstede geen testlocatie in de buurt is, rijdt er een mobiele testbus rond in die gemeenten.

Het is wel nodig dat u vooraf een afspraak maakt via de site: www. coronatest.nl of belt met het landelijk nummer 0800-1202 of het nummer van GGD regio Utrecht 030-6305400. Op basis van de postcode wordt de afspraak gepland (Corona sneltest). Of de test kan worden afgenomen bij de testbus is afhankelijk van de beschikbaarheid.

Als u telefonisch een afspraak maakt, proberen we binnen 48 uur telefonisch de uitslag met u te delen - Corona sneltest. Tijdens het maken van de afspraak kunt u aangeven dat u digitaal de uitslag wilt ontvangen. Dan ontvangt u een e-mail wanneer de uitslag klaarstaat op de coronatest website. Hier logt u in met uw DigiD om de uitslag te zien.

Op zoek naar een Covid-19 Test bij u in de omgeving

Bij een besmetting met het coronavirus belt de GGD en start het bron- en contactonderzoek. Als wij u telefonisch niet te pakken krijgen proberen wij het altijd weer opnieuw. Wij sturen geen smsjes met informatie over uitslagen of een oproep om u te laten testen. Dan ontvangt u automatisch de uitslag digitaal indien mogelijk binnen 48 uur.

U wilt een Corona Test in uw omgevingU wilt een Corona Sneltest in de buurt

U kunt uw uitslag inzien door in te loggen met uw DigiD op de coronatest website. Bij een besmetting met het coronavirus belt de GGD en start het bron- en contactonderzoek. Als wij u telefonisch niet te pakken krijgen proberen wij het altijd weer opnieuw. Wij sturen geen smsjes met informatie over uitslagen of een oproep om u te laten testen.

U mag niet naar het werk, school, of de winkel. U kunt geen bezoek ontvangen. Meer over wat u wel en niet mag doen als u wacht op de uitslag leest u op de website van de Rijksoverheid. Heeft u huisgenoten? Zij blijven ook thuis als u naast milde coronaklachten ook last heeft van koorts of benauwdheid.

Lees meer hierover op rijksoverheid. nl Blijkt uit de test dat u corona heeft? Dan wordt u gebeld door een GGD-medewerker voor het het bron- en contactonderzoek. U hoort van de GGD wat u moet doen, zoals thuis in isolatie gaan. Uw huisgenoten blijven 10 dagen thuis in quarantaine (Corona sneltest Lelystad). Het is belangrijk dat u zelf uw huisarts, werkgever en/of bedrijfsarts informeert.

Vindt hier een Covid-19 Test bij u in de omgeving

Wij sturen geen smsjes met informatie over uitslagen of een oproep om u te laten testen. GGD’en nemen de PCR-test af. Daarmee kijken we of iemand het coronavirus op dat moment heeft. Met een wattenstaaf nemen we een uitstrijkje uit de neus en keel. Het laboratorium onderzoekt of u het coronavirus heeft.

Op RIVM.nl leest u meer over de verschillende soorten testen. De kosten voor de test betaalt de overheid (Coronatest Flevoland). U hoeft dus niet te betalen voor de test. Bij het testen en bron- en contactonderzoek volgen we de landelijke afspraken. We passen deze pagina daarom regelmatig aan volgens ontwikkelingen.

Heb je klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Of kun je minder goed ruiken en is je smaak minder? Iedereen met klachten kan zich laten testen op het coronavirus, zodat je weet waar je aan toe bent (Corona test Lelystad). Je kunt je al voor een test op het coronavirus aanmelden als je milde klachten hebt (Coronatest).

Maak je afspraak online via Rijksoverheid. nl/coronatest (met je DigiD) of bel om een afspraak te maken het . Dit nummer is zeven dagen per week bereikbaar van 8. 00 tot 20. 00 uur. Je kunt dan terecht op een van de vier testlocaties in onze regio. Patiënten in het ziekenhuis met klachten die passen bij het coronavirus worden daar getest.

Navigation

Home

Latest Posts

Waar een Davitamon Magnesium online

Published Feb 21, 21
6 min read